Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- 3 diş sarımsa1 adet yumurta
- 1.5 su bardağı bayat ekmek
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 5 adet orta boy patlıcan
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1.5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 adet küçük kapya biber
Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kaba kıymayı, soğanı,maydanozu, bayat ekmeği, baharatları ve yumurtayı koyup iyice ele yapışmayacak şekilde kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Kabın üzerini streç ile kapatıp buz dolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
- Köfte harcı buzdolabında dinlenirken biz patlıcanları hazırlayalım.
- Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz.
- Daha sonra kağıt havlu yardımı ile patlıcanlarımızı kuruluyoruz.
- Büyük tavanın içerisine sıvı yağı alıp kızdırıyoruz. Patlıcanları kızartıyoruz.
- Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alıp yağı süzülene kadar köftelerimize şekil veriyoruz.
- Daha sonra bir patlıcan, bir köfte olacak şekilde borcamımıza yerleştiriyoruz.
- Üzerine salçalı suyu döküp biberleri diziyoruz.
- 175 derecelik fırında 1 saat pişiriyoruz.
(sunumum aceleye geldiği için kenarlarını temizleyemedim ????).
Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı