Fırında Patlıcan Musakka Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet orta uzunluk patlıcan
- 600 gram dana kıyma
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 adet büyük uzunluk domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, kekik, kimyon, pulbiber
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyup 1 parmak kalınlığında yuvarlak dilimleyin, kızgın yağda kızartın.
- Farklı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları kavurun, biraz kavrulunca kıymayı ekleyin düzgünce kavurun,
- Akabinde yemeklik doğranmış domatesi ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
- Maydanozu ve baharatları da ekleyip ocağı kapatın.
- Fırın kabına evvel patlıcanları dizin, akabinde kıymalı harcı patlıcanların üzerine eşit biçimde yayın.
- 1. 5 su bardağı sıcak suya 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip karıştırın ve tepsinin her yerine gezdirin.
- 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet şifa olsun.