Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Patlıcan Musakka

Fırında Patlıcan Musakka
0
73

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
firinda-patlican-musakka.jpg

Fırında Patlıcan Musakka Tanımı İçin Materyaller

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gr kıyma
  • 2 adet domates (ya da domates sosu)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su (salçayı sulandırmak için)
  • Maydanoz
  • Karabiber,pul biber,toz biber,tuz
  • 4 adet patlıcan

Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları soyup bir parmak kalınlığında kesiyoruz, tuzlu suda 5 10 dk bekletip,süzüyoruz.
  2. Sonrasında patlıcanları kızgın yağda kızartıyoruz.
  3. Kıymalı harç için birinci olarak kıymamızı suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Akabinde soğanımızı ekliyoruz soğanlar şeffaflaşınca içerisine baharatlarımızı ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz.
  5. Kavurduğumuz soğan ve kıymanın üzerine evvel sarımsağı ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz.
  6. Sonrada domates sosumuzu ya da rendelediğimiz domatesimizi ekliyoruz.
  7. Son olarak da bir tutam maydanoz eklenir kıymalı harcımız tamam.
  8. Kızartılan patlıcanlar borcama yada rastgele bir kaba dizilir.
  9. Üzerine kıymalı harcımızdan eşit biçimde patlıcanların üzerine koyalım ve salçalı sosumuzu hazırlayalım.
  10. Salça ve su ekleyip karıştıralım, tepsimizin üzerine dökelim. Çok sulu olmasın dikkat edin. 1. 5 su bardağı kâfi.
  11. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişene kadar tutuyoruz. Afiyet olsun ????.
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt