Fırında Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biberi
- 1 adet domates
- Yarım soğan
- Yarım su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz,karabiber,pul biber,kimyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıcak su
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin.
- Tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
- Daha sonra kurulayıp kızgın yağda hafif kızartın.
- Patlıcanlar kızardıktan sonra yağını çekmesi için havlu peçete üzerine çıkartın.
- Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun.
- Biraz kavrulduktan sonra soğanı,biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Daha sonra doğranmış domatesi,salçayı ve baharatları ekleyin.
- Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Borcamın tabanına patlıcanları dizip,üzerine kıymalı karışımı dökün.
- Sıcak su ekleyip 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
- Özleşmesi için biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı