Fırında Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet bostan patlıcan
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 4-5 adet sivribiber
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pulbiber
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Su
Fırında Patlıcan Oturtma Tanımı Yapılışı
- Bostan patlıcanları yuvarlak halka halinde doğrayın.
- Fırın tepsisine yaplı kağıt koyarak patlıcanları dizin en yüksek derecede 5 dk beklettikten sonra fırını açarak patlıcanları fırça yardımıyla önlü artlı yağlayın ve tekrar fırına koyun.
- Kızarınca patlıcanları fırından çıkarın.
- Tavaya kıymayı alarak suyunu çektirip kavurun.
- Sonra yağ ve küp doğranmış soğanı ek edin.
- Biraz kavrulunca salçayı ek ederek biraz daha kavurun.
- Sıcak su ekleyerek suyunu çekince baharatları atıp altını kapatın.
- Fırın kabına en alta bir kat patlıcanları dizin, üzerine kıyma harcını yerleştirin ve üst kısmına bir kat daha patlıcanı dizin.
- Salçalı sos hazırlayarak tüm materyale sosu dökün ve en son üzerlerine domates ve biberleri dizin.
- 200 derece fırında domates biber kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun????????.