![firinda-patlican-tava.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/02/firinda-patlican-tava.jpg)
Fırında Patlıcan Tava Tanımı İçin Materyaller
- 7-8 adet patlıcan
- 4-5 adet domates
- 8-10 adet kırmızı yeşil karışık biber
- 1 baş sarımsak
- 500 gram kuşbaşı et
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 çay bardağı su
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
Fırında Patlıcan Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 1 kap içerisinde patlıcanların acısının çıkması için bol tuzlu su hazırlıyoruz.
- Soyup iri küpler halinde doğradığımız patlıcanları direk bu su karışımını koyuyoruz. 15 dk bu suda bekletiyoruz. Sonra tekrar yıkayıp süzüyoruz.
- Öbür yandan domates biber ve sarımsaklarımızı da doğrayıp hazırlıyoruz.
- Fırın kabının içerisine doğranmış tüm materyalleri ve eti koyup hepsini karıştırıp fırın tepsisine yayıyoruz.
- Sos için tüm sos gereçlerini bir kapta hazırlıyoruz ve fırın tepsisine dizdiğimiz gereçlerin üzerine döküyoruz.
- Artık fırına girme vakti geldi. 175-180 derece evvelce ısıtılmış fırına atıyoruz. Yaklaşık 1 yahut 1 buçuk saat ortasında yemeğimiz hazır oluyor. Deneyeceklerin şimdiden ellerine sıhhat. Afiyet olsun.