Fırında Patlıcan Tanımı İçin Gereçler
- 5 iri uzun patlıcan
- 2 soğan
- 1 iri domates
- 4 yeşil biber (acı tercihimdir)
- 2 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- 3 kaşık un
- 2 yumurta
- Sıvı yağ, tuz, karabiber
Fırında Patlıcan Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları pijama üzere soyup ortadan ikiye uzunca bölüp içlerini dikkatlice oyalım.
- Soğanları, biberleri, sarımsakları doğrayıp yağda kavuralım.
- Patlıcanları içinden çıkan modülleri küçük küçük doğrayıp kavrulmuş soğanları ekleyelim.
- İç yetmeyebileceği için bir patlıcanı büsbütün soyup doğrayıp bu içe ekleyelim. Düzgünce kavuralım.
- Domatesi doğrayıp ekleyelim ve güzelce kavurun.
- Maydanozları ekledikten sonra tuzunu, karabiberini koyup 3 kaşık unumuzu ekleyelim.
- Bir iki dakika kavurduktan sonra 1 yumurtayı ekleyip ateşi kapatıp güzelce karıştıralım.
- Ortasını oyduğumuz patlıcanları yağlanmış tepsiye dizip içlerine tuz serpelim.
- Kavrulan içi ile patlıcanları tepeleme dolduralım.
- Üstüne yumurta sürüp tepsiyede yarım bardak su dökelim.
- Evvelce ısıtılmış fırında suyunu çekip güzelce kızara kadar pişirelim.
- Ilık yahut soğuk servis yapınız. Afiyetle.