Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Patlıcan

Fırında Patlıcan
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cikolatali-patlican.jpg

Fırında Patlıcan Tanımı İçin Gereçler

  • 5 iri uzun patlıcan
  • 2 soğan
  • 1 iri domates
  • 4 yeşil biber (acı tercihimdir)
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 3 kaşık un
  • 2 yumurta
  • Sıvı yağ, tuz, karabiber

Fırında Patlıcan Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları pijama üzere soyup ortadan ikiye uzunca bölüp içlerini dikkatlice oyalım.
  2. Soğanları, biberleri, sarımsakları doğrayıp yağda kavuralım.
  3. Patlıcanları içinden çıkan modülleri küçük küçük doğrayıp kavrulmuş soğanları ekleyelim.
  4. İç yetmeyebileceği için bir patlıcanı büsbütün soyup doğrayıp bu içe ekleyelim. Düzgünce kavuralım.
  5. Domatesi doğrayıp ekleyelim ve güzelce kavurun.
  6. Maydanozları ekledikten sonra tuzunu, karabiberini koyup 3 kaşık unumuzu ekleyelim.
  7. Bir iki dakika kavurduktan sonra 1 yumurtayı ekleyip ateşi kapatıp güzelce karıştıralım.
  8. Ortasını oyduğumuz patlıcanları yağlanmış tepsiye dizip içlerine tuz serpelim.
  9. Kavrulan içi ile patlıcanları tepeleme dolduralım.
  10. Üstüne yumurta sürüp tepsiyede yarım bardak su dökelim.
  11. Evvelce ısıtılmış fırında suyunu çekip güzelce kızara kadar pişirelim.
  12. Ilık yahut soğuk servis yapınız. Afiyetle.
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,608Kullanıcılar
diyar123Son üye
Üst Alt