Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Patlıcanlı Kebap

Fırında Patlıcanlı Kebap

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
firinda-patlicanli-kebap.jpg

Fırında Patlıcanlı Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy patlıcan
Et sote için;
  • 500 gram dana eti
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tane domates
  • 1 diş sarımsak
Üzeri için;
  • 2 adet orta boy domates
  • 4 diş sarımsak
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası

Fırında Patlıcanlı Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patlıcanları işte göre dilimleyip geniş yapışmayan bi tencereye alalım (üst üste gelmezse patlıcanları daha iyi olur ).
  2. Patlıcanları üzerlerine tuz serpip kapağını kapatalım kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakalım.
  3. Arada bir bakalım patlıcanları çevirelim.
  4. Piştikten sonra patlıcanların yarısını borcamın altı dizelim. Yarısını da etleri dizdikten sonra üst kata sereceğiz.
  5. Bu işleme patlıcanları terletme denir ve bunu yaptığımız zaman patlıcanlarınız yumuşacık lokum kıvamında olur.
  6. Dana etini isteğe göre doğrayan ben jülyen dilimledim. Tencere yağ koyup etleri pişmeye bırakalım.
  7. Etler kendi suyunu salıp çektikten sonra soğanları ve sarımsakları ekleyelim biraz kavuralım, yağı eksikse biraz daha yağ ekleyelim bu aşama da.
  8. Sonrasında 1 adet domatesi de küçük küçük doğrayıp ekleyelim.
  9. 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte iyice pişmeye bırakalım.Etlerin güzel pişmesi gerek.
  10. Suyu az gelirse ilave su ekleyelim.
  11. İyice pişip suyunu çektikten sonra borcama dizdiğimiz patlıcanların üzerine dökelim et soteyi.
  12. Üst kata tekrar patlıcanları dizip son aşamada domatesleri halka halka dilimleyip yerleştirelim.
  13. 3 -4 tane sarımsakları da dilimleyip borcama serpiştirelim.
  14. En son aşama da salçayı bir kase de 1 -1. 5 su bardağı sıcak suyla açıp borcama dökelim.
  15. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 – 40 dk kadar pişirelim.
  16. Fırından fırına değişir biliyorsunuz ki kendiniz pişirme süresini belirleyin.
Fırında Patlıcanlı Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,455Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt