elektronikci
FD Üye
Fırında Patlıcanlı Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet orta boy patlıcan
- 500 gram dana eti
- 1 tane orta boy soğan
- 1 tane domates
- 1 diş sarımsak
- 2 adet orta boy domates
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
Fırında Patlıcanlı Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanları işte göre dilimleyip geniş yapışmayan bi tencereye alalım (üst üste gelmezse patlıcanları daha iyi olur ).
- Patlıcanları üzerlerine tuz serpip kapağını kapatalım kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakalım.
- Arada bir bakalım patlıcanları çevirelim.
- Piştikten sonra patlıcanların yarısını borcamın altı dizelim. Yarısını da etleri dizdikten sonra üst kata sereceğiz.
- Bu işleme patlıcanları terletme denir ve bunu yaptığımız zaman patlıcanlarınız yumuşacık lokum kıvamında olur.
- Dana etini isteğe göre doğrayan ben jülyen dilimledim. Tencere yağ koyup etleri pişmeye bırakalım.
- Etler kendi suyunu salıp çektikten sonra soğanları ve sarımsakları ekleyelim biraz kavuralım, yağı eksikse biraz daha yağ ekleyelim bu aşama da.
- Sonrasında 1 adet domatesi de küçük küçük doğrayıp ekleyelim.
- 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte iyice pişmeye bırakalım.Etlerin güzel pişmesi gerek.
- Suyu az gelirse ilave su ekleyelim.
- İyice pişip suyunu çektikten sonra borcama dizdiğimiz patlıcanların üzerine dökelim et soteyi.
- Üst kata tekrar patlıcanları dizip son aşamada domatesleri halka halka dilimleyip yerleştirelim.
- 3 -4 tane sarımsakları da dilimleyip borcama serpiştirelim.
- En son aşama da salçayı bir kase de 1 -1. 5 su bardağı sıcak suyla açıp borcama dökelim.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 – 40 dk kadar pişirelim.
- Fırından fırına değişir biliyorsunuz ki kendiniz pişirme süresini belirleyin.