Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo soyulmuş dilimlenmiş bal kabağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2-3 karanfil
- 3 adet limon tuzu ( kabakların pişerken ezilmemesini böylelikle dışı hafif kıtır olmasını sağlıyor)
- Yarım çay bardağı üzüm yada dut pekmezi
- Tatlının kalan şerbeti
- Tahin
- Ceviz yada fındık
Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle dilimlenmiş bal kabaklarını 1yada 2 gün önceden şekere yatırıp sulanmasını bekleyin. Ben 2 gün beklettim çünkü daha fazla bekletince kabak şekeri iyice çektiği için dahada lezzetleniyor sizde deneyin farkı hissedeceksiniz.
- Birkaç saat bekletilen kabaktan lezzet alamazsınız sıradan bi tatlı yenmiş oluyor.
- Daha sonra bekletilen kabakları tencereye kaşıkla dizip sonra dibinde biriken suyu da üzerine ekleyip üstüne pekmezi ve karanfil koyup 20 dakika boyunca tencerenin kapağını yarım açık şekilde hafif harlı pişmeye bırakalım.
- 10 dakika sonrada limon tuzunu ekleyelim.
- Pişen kabakları ocaktan alıp fırın tepsisine kaşıkla dikkatli bir şekilde çok ezmeden dizelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kontrollü bi şekilde pişirelim. Benim firında 30 dakikada pişti. Siz kendi fırınınızın pişme süresini belirleyip ayarlayabilirsiniz.
- Pişen kabak tatlısını servis tabağına alırken bi yandan tatlının dibinde biriken şerbetiyle tahini karıştırıp kabak tatlının üzerine gezdirip ceviz yada fındık serpip afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.