Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Peynirli Patatesli Yoğurtlu Gül Börek

Fırında Peynirli Patatesli Yoğurtlu Gül Börek
0
56

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
firinda-peynirli-patatesli-yogurtlu-gul-borek.jpg

Fırında Peynirli Patatesli Yoğurtlu Gül Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yufka
  • 3 adet patates
  • Yarım demet maydanoz
  • 50 gram içim süzme peynir
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Sosu için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurt sos için;
  • 250 gram yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Fırında Peynirli Patatesli Yoğurtlu Gül Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patatesleri haşlayıp soğumaya bıraktıktan sonra ince küp küp doğrayıp, küçük bir tavaya alıyoruz.
  2. Yarım çay bardağı sıvı yağ ile 1 tatlı kaşığı salça ile birlikte patatesleri çok ezmeden kavuruyoruz.
  3. Kavururken tuz ve pul biberi de atıp ocağın altını kapatıp 50 gram içim süzme peyniri de koyup çatal yardımıyla patatesle birlikte karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. 4 adet yufkalarımızı tezgahımızda seriyoruz. Sos gereçlerimizi bir kabın içerisinde hazırlayıp karıştırıyoruz.
  5. Serilen yufkaları eşit yarım ay formunda 8 eşip kesim olacak biçimde kesiyoruz.
  6. Hazırlamış olduğumuz sosumuzu kepçe yardımıyla döküp iç malzemeyi 8 kesim yarım ay yufkalarımız eşit bir formda yayıp gül halinde sarıyoruz.
  7. Sarmış olduğumuz küçük gül böreklerini yuvarlak borcama dizdim siz hangi borcam isterseniz kullanabilirsiniz????üzerine kalan soru döküp fırça yardımıyla sürdüm.
  8. 180 derece fırına kızarması için atıyoruz.
  9. Yoğurdumuzu bir kabın içerisinde çırpma teliyle çırpıp kenara alıyoruz 2 yemek kaşığı zeytin yağı, nane ve pul biberi küçük sos tavasında kızdırıp sosumuzu hazırlıyoruz.
  10. Kızarıp soğuyan gül böreklerimizi servis tabağına alıp yoğurt ve sosu döküp servise hazır hale getiriyoruz.
  11. Miss üzere ana yemek olarak yaptım ben afiyetle çocuklar patatesli olunca parmaklarını yediler. Sizlerde deneyin, afiyet olsun ☺️????.
Fırında Peynirli Patatesli Yoğurtlu Gül Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt