Fırında Peynirli Patatesli Yoğurtlu Gül Börek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yufka
- 3 adet patates
- Yarım demet maydanoz
- 50 gram içim süzme peynir
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Fırında Peynirli Patatesli Yoğurtlu Gül Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri haşlayıp soğumaya bıraktıktan sonra ince küp küp doğrayıp, küçük bir tavaya alıyoruz.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ile 1 tatlı kaşığı salça ile birlikte patatesleri çok ezmeden kavuruyoruz.
- Kavururken tuz ve pul biberi de atıp ocağın altını kapatıp 50 gram içim süzme peyniri de koyup çatal yardımıyla patatesle birlikte karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- 4 adet yufkalarımızı tezgahımızda seriyoruz. Sos gereçlerimizi bir kabın içerisinde hazırlayıp karıştırıyoruz.
- Serilen yufkaları eşit yarım ay formunda 8 eşip kesim olacak biçimde kesiyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz sosumuzu kepçe yardımıyla döküp iç malzemeyi 8 kesim yarım ay yufkalarımız eşit bir formda yayıp gül halinde sarıyoruz.
- Sarmış olduğumuz küçük gül böreklerini yuvarlak borcama dizdim siz hangi borcam isterseniz kullanabilirsiniz????üzerine kalan soru döküp fırça yardımıyla sürdüm.
- 180 derece fırına kızarması için atıyoruz.
- Yoğurdumuzu bir kabın içerisinde çırpma teliyle çırpıp kenara alıyoruz 2 yemek kaşığı zeytin yağı, nane ve pul biberi küçük sos tavasında kızdırıp sosumuzu hazırlıyoruz.
- Kızarıp soğuyan gül böreklerimizi servis tabağına alıp yoğurt ve sosu döküp servise hazır hale getiriyoruz.
- Miss üzere ana yemek olarak yaptım ben afiyetle çocuklar patatesli olunca parmaklarını yediler. Sizlerde deneyin, afiyet olsun ????.