Fırında Peynirli Sandal Biber Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet kapya biber
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 top mozerela peyniri
- 3 kol taze soğan
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (biberlerin üzerine sürmek için)
Fırında Peynirli Sandal Biber Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra, üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dk kadar pişmeye bırakın.
- Bir yandan iç harcını hazırlayın uygun bir kaba rendelenmiş kaşar peyniri küçük küpler halinde doğranmış mozerela, ince doğranmış taze soğanları, çörek otu ve yumurtayı alıp güzelce karıştıralım.
- Pişen biberlerin ortadan yarıp sapını ve üç kısmını ayırmadan çekirdeklerini temizleyin.
- Hazırladığınız peynirli harcı biberlerin içlerini doldurun ve 200 derece ısıtılmış fırında tekrar sürün.
- Üsteki peynirler hafif kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun .