Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Pilavlı Bütün Tavuk

Fırında Pilavlı Bütün Tavuk
0
31

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
firinda-pilavli-butun-tavuk.jpg

Fırında Pilavlı Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı kaynar su
  • 1 soğan
  • 1 paket çam fıstığı
  • 1 paket kuş üzümü
  • Karabiber, tuz, tarçın
Tavuk sosu için;
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Tuz

Fırında Pilavlı Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle pirinci kaynamış tuzlu suda yarım saat ıslatıyoruz.
  2. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ çok az sıvı yağı ekleyip hafif kızdırıp soğanı ekliyoruz.
  3. Biraz soteleyip fıstığı ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra pirinçleri yıkayıp süzdürüp tencereye ek ediyoruz.
  4. Biraz kavurduktan sonra suda beklettiğimiz kuş üzümlerini ekliyoruz. Baharatları da ekleyip, suyunu döküp ,kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene dek pişiriyoruz.
  5. Tavuğu güzelce yıkayıp pilavımızı içine dolduruyoruz. Doldurduğumuz yeri çöp şiş ile birbirine tutturuyoruz.
  6. Biraz su ek edip 180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. (bu esnada kızarmadan suyu biterse tekrar şu ekleyebilirsiniz)
  7. Akabinde fırından alıp hazırladığımız sos karışımını her yerine fırça ile sürüyoruz.
  8. Uygunca kızardığında fırından alıyoruz. Artan pilavı tabağa alıp ortasına tavuğu oturtup servis yapıyoruz. Afiyet şifa olsun.
Fırında Pilavlı Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler 1 adet büyük bütün tavuk Pilavı için; 3 su bardağı pilavlık pirinç4 yemek kaşığı sıvı yağ1 kuru soğan1 paket kuş üzümü3 su bardağı sıcak suYarım çay bardağı tuzsuz fıstık1 çay bardağı badem1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
İç Pilavlı Sebzeli Fırında Hindi Tarifi İçin Malzemeler Yarım hindi Hindinin terbiyesi için 1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kekik1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı yoğurtSıvı yağ İç pilav için 3 su bardağı pirinç4.5 su bardağı tavuk suyuYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 1 adet bütün tavuk1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı kekikYarım çay kaşığı karabiber1 kaşık un Fırında Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller 1 bütün tavuk Sosu 2 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı soya sosuYarım çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı biber salçası4-5 tane karebiberTuz, köri,kekik,toz biber,tavuk baharatı, kajun baharatı Fırında Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller 1 bütün tavuk1 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiber2-3 diş sarımsak2 adet patatesKapya biber, yeşil biber Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt