Fırında Pilavlı Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı kaynar su
- 1 soğan
- 1 paket çam fıstığı
- 1 paket kuş üzümü
- Karabiber, tuz, tarçın
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Tuz
Fırında Pilavlı Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pirinci kaynamış tuzlu suda yarım saat ıslatıyoruz.
- Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ çok az sıvı yağı ekleyip hafif kızdırıp soğanı ekliyoruz.
- Biraz soteleyip fıstığı ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra pirinçleri yıkayıp süzdürüp tencereye ek ediyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra suda beklettiğimiz kuş üzümlerini ekliyoruz. Baharatları da ekleyip, suyunu döküp ,kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene dek pişiriyoruz.
- Tavuğu güzelce yıkayıp pilavımızı içine dolduruyoruz. Doldurduğumuz yeri çöp şiş ile birbirine tutturuyoruz.
- Biraz su ek edip 180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. (bu esnada kızarmadan suyu biterse tekrar şu ekleyebilirsiniz)
- Akabinde fırından alıp hazırladığımız sos karışımını her yerine fırça ile sürüyoruz.
- Uygunca kızardığında fırından alıyoruz. Artan pilavı tabağa alıp ortasına tavuğu oturtup servis yapıyoruz. Afiyet şifa olsun.