
Fırında Pırasa Mücveri Tanımı İçin Gereçler
- 3-4 kısım pırasanın beyaz kısımları
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 adet kapta biber
- 2-3 adet köy biberi
- 2 yemek kaşığı siyez unu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Karabiber
- Çay kaşığının ucu ile zerdeçal tozu
- Çörek otu
- Esmer susam
Fırında Pırasa Mücveri Tanımı Yapılışı
- Zerzevatları minik minik doğrayıp karıştıralım. Üzerine yumurta hariç tüm materyalleri ve baharatları ekleyelim ve spatula ile uygunca birbirine yedirelim.
- Son olarak yumurtaları çırpıp karışıma ekleyip fırın tepsisi ya da borcama dökelim. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim.
- Son olarak çörek otu ve esmer susam serpelim. Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirelim. Fırından çıkınca biraz bekleyip dilimleyelim.
- Sade yahut sarımsaklı yoğurt ile lezzetini arttırabilirsiniz. Afiyet olsun.