Fırında Poğaça Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için:
- 500 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon, yenibahar, karbonat, karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1-2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
- 1-2 adet haşlanmış rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Poğaça Köfte Tanımı Yapılışı
- Köftesi için derin bir kaseye kıyma, soğan ve sarımsak eklenir.
- Galeta unu, tuz, su ve baharatları eklenip yoğurulur.
- Yoğrulan köfte harcından mandalina büyüklüğünde modüller koparılır.
- Tezgaha yapışmasın diye iki poşet ortasında yahut streç sinema ortasında merdane ile açılır.
- Ortasına patates, havuç ve kaşar peyniri eklenir, poğaça halinde ikiye katlanır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Isıtılmış fırında 180 derecede köfteler pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.