elektronikci
FD Üye
Fırında Pratik Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy rendelenmiş kabak
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 2 adet yumurta
- 1 tepeli çay bardağı un (Kıvamı çok sulu olursa yarım çay bardağı daha ekleyin)
- Bir tutam maydanoz
- 4-5 dal dereotu
- 4-5 adet taze soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağ
- 200 gram beyaz ufalanmış peynir
- Yeterince tuz(peynirin tuz oranına göre ayarlayın)
- 1 adet kabartma tozu
- Rendelenmiş kaşar
- Susam ,çörekotu (İsteğe bağlı)
Fırında Pratik Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabaklar soyularak rendelenir ve iyice suları sıkılarak suları süzülür(ben kabakların suyunu iki kere sıktım).
- Maydanoz,dereotu ve taze soğanları küçük küçük doğrayalım.
- Uygun karıştırma kabına yumurta alınır çırpılır,rendelenmiş kabak,havuç,doğranmış yeşillikler,beyaz peynir ilave edilir karıştırılır ,kabartma tozu ve un eklenerek karıştırılır eğer cıvık olursa un miktarını biraz artırabilirsiniz.
- Fırın tepsisini fırça yardımı ile biraz yağlayalım ve mücveri tepsiye koyalım.
- Üzerine dilerseniz susam çörek otu serpebilirsiniz.
- 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20-25 pişirdikten sonra fırından çıkararak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim ve tekrar fırına verelim.
- Fırını 170 dereceye düşürdüm üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkaralım.
- Üzerine temiz bir bez örterek soğuması için beklettim.
- Soğuyunca düzgün şekilde dilimleyebilirsiniz. Ben sarımsaklı yoğurt ile servis yaptım. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .