Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Pratik Kabak Mücver

Fırında Pratik Kabak Mücver

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
firinda-pratik-kabak-mucver.jpg

Fırında Pratik Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler

• 4 adet orta boy rendelenmiş kabak
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 2 adet yumurta
  • 1 tepeli çay bardağı un (Kıvamı çok sulu olursa yarım çay bardağı daha ekleyin)
  • Bir tutam maydanoz
  • 4-5 dal dereotu
  • 4-5 adet taze soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağ
  • 200 gram beyaz ufalanmış peynir
  • Yeterince tuz(peynirin tuz oranına göre ayarlayın)
  • 1 adet kabartma tozu
Üzerine serpmek için
  • Rendelenmiş kaşar
  • Susam ,çörekotu (İsteğe bağlı)

Fırında Pratik Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabaklar soyularak rendelenir ve iyice suları sıkılarak suları süzülür(ben kabakların suyunu iki kere sıktım).
  2. Maydanoz,dereotu ve taze soğanları küçük küçük doğrayalım.
  3. Uygun karıştırma kabına yumurta alınır çırpılır,rendelenmiş kabak,havuç,doğranmış yeşillikler,beyaz peynir ilave edilir karıştırılır ,kabartma tozu ve un eklenerek karıştırılır eğer cıvık olursa un miktarını biraz artırabilirsiniz.
  4. Fırın tepsisini fırça yardımı ile biraz yağlayalım ve mücveri tepsiye koyalım.
  5. Üzerine dilerseniz susam çörek otu serpebilirsiniz.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20-25 pişirdikten sonra fırından çıkararak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim ve tekrar fırına verelim.
  7. Fırını 170 dereceye düşürdüm üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkaralım.
  8. Üzerine temiz bir bez örterek soğuması için beklettim.
  9. Soğuyunca düzgün şekilde dilimleyebilirsiniz. Ben sarımsaklı yoğurt ile servis yaptım. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
Fırında Pratik Kabak Mücver Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
981,598Mesajlar
29,700Kullanıcılar
baran_2134Son üye
Üst Alt