Fırında Pratik Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 5 parça tavuk but
- 1 adet patates
- 5-6 adet brüksel lahanası
- Tepeleme 1 yemek kaşığı barbekü sos
- Çay kaşığının ucuyla sarımsak tozu
- Çay kaşığının ucuyla kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı cajun baharat
- Çay kaşığının ucuyla kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Çay kaşığının ucuyla kırmızı toz biber
- Çay kaşığının ucuyla sarımsak tozu
Fırında Pratik Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklarımızı soslayıp en az 2-3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Patatesimizi istediğimiz boyutta kesip, yağını baharatlarını ekleyip tepsiye diziyoruz.
- Brüksel lahanalarını güzelce yıkayalım.
- İkiye bölerek suda haşlayalım. İsterseniz buharda da haşlayabilirsiniz.
- Üzerine yağ gezdirip baharatlarını ekleyip fırın tepsisine dizelim.
- Ben hepsini aynı tepside pişirdim.
- Patateslerimi de ona göre küp küp doğradım ki daha kolay pişsinler.
- 180 derecede tavuklarınızın, patatesinizin boyutuna göre kontrollü şekilde pişirebilirsiniz. Çok pratik bir akşam yemeği alternatifi oluyor.