Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Püreli Kıyma

Fırında Püreli Kıyma
0
74

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Fırında Püreli Kıyma Tanımı İçin Malzemeler


Kıyma için;
  • 250 gram kıyma
  • 1/2 (yarım) soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber biber
  • Garnitür (1 adet havuç, 1 çay bardağı bezelye)
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Patates püresi için;
  • 2 adet uzunluk haşlanmış patates
  • 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • 1 kase rendelenmiş kaşar

Fırında Püreli Kıyma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanları küp küp doğrayıp, zeytinyağında kavurun.
  2. Üzerine kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin.
  3. Salçaları ve baharatları da ek edip, kavurun.
  4. Ardından suyunu ve garnitürü de ekleyip, 5 dk kısık ateşte pişirin.
  5. Püre için; haşlanmış patatesleri kaşık yardımıyla ezin.
  6. Süt, kaşar rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  7. Borcamı fırça ile biraz yağlayıp, kıymalı harcı tabana yayın.
  8. Üzerine patates püresini yayın.
  9. Rendelenmiş kaşarları da en üste serpin.
  10. 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Fırında Püreli Kıyma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,888Mesajlar
29,924Kullanıcılar
biliSon üye
Üst Alt