![firinda-pureli-kofte-videolu.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/26/firinda-pureli-kofte-videolu.jpg)
Fırında Püreli Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için;
- 1 tane kuru soğan
- 300 gram kıyma
- 1 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber
- 2 ya da 3 diş sarımsak
- 5 ya da 6 tane orta uzunluk patates
- 1 çay bardağından bir parmak eksik süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- Tuz, karabiber, pul biber
- 3 tane domates
- Sıvı yağ
- Az tuz
- Kaşar peyniri
- Maydanoz ,veya yeşil soğan
Fırında Püreli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yemeğimizi yaparken öncelikle işe köftesini yapmakla başlıyoruz.
- Bir kabın içine 1 tane rendelenmiş soğanı, kıymayı, yumurtayı, galeta ununu, baharatları ve sarımsağı ezdikten sonra koyup yeterlice yoğuralım. (galeta ununu kendim hazırladım. Kalan ekmekleri kurutup rondodan geçiriyorum. )
- Patateslerini haşlanması için ocağa koyalım.
- Köfte harcından küçük mandalina boyutunda yuvarlayalım. Bir tavaya çok az yağ ekleyip kızartalım.
- Sosu için; 3 adet domates rendeleyelim.
- Üzerine çok az yağ ve tuz ekleyip ocakta 3-4 dakika pişirelim.
- Püresi için; soyduğumuz patatesleri ezip üzerine 1 çay bardağından 1 parmak eksik sütü ve 1 adet yumurtayı ekleyelim.
- Baharat olarak tuz, karabiber, kırmızı biber ekleyelim. Ben 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekledim. Siz dilerseniz tereyağı kullanabilirsiniz. Daha sonra güzelce karıştıralım.
- Yağladığım fırın kabına domates sosunun bir kısmını gezdirelim.
- Bir kaşık yardımıyla üzerine patates püresinden portakal büyüklüğünde kesimleri düzelterek yerleştirelim.
- Üzerine de köfteleri koyalım.
- Kalan sosu 1 ya da 2 yemek kaşığı olacak halde köftelerin üzerinde gezdirelim.
- En son köftelerin üzerine maydanoz ve kaşar peyniri ekleyelim.
- Fırında 15 – 20 dakika pişirelim.
Görüntümü beğendiyseniz, yapmamı istediğiniz tarifler varsa ya da teklifleriniz, yorum yapıp ve abone olmayı unutmayın.
Fırında Püreli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı