Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Püreli Mantarlı Et

Fırında Püreli Mantarlı Et

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
firinda-pureli-mantarli-et.jpg

Fırında Püreli Mantarlı Et Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı et
  • 250 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı domates sos
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kase arpacık soğan (Olmasada olur)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Püre için malzemeler;
  • 6 adet patates
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Püreli Mantarlı Et Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Eti tencereye alıp, suyunu çekinceye kadar kavuralım (yada düdüklüde pişirin).
  2. Et pişmezse sıcak su ilave ederek yumuşayıncaya pişirelim.
  3. Başka bir tencereye yağı koyalım.
  4. Temizleyip, doğradığımız mantarları suyunu çekene kadar kavuralım.
  5. Soğan, sarımsak biberleride ilave ederek soteleyelim.
  6. Mantarlar yumuşadıktan sonra domates sos ve salçayı katalım.
  7. En son eti koyup, iyice kavuralım.
  8. Yarım bardak sıcak su katıp baharatları da ekleyip, bir iki dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
  9. Pişen soteyi fırın kabına boşaltalım.
  10. Püre için; kabukları soyulmuş patatesleri küp küp doğrayıp tuzlu suda haşlayalım.
  11. Piştikten sonra suyu çok fazlaysa süzelim.
  12. Sıcakken içine kaşarı tereyağı ve baharatları katıp, iyice ezelim.
  13. Püreyi etin üzerine düzgün bir şekilde yayalım.
  14. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Fırında Püreli Mantarlı Et Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Patates Püreli Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 4,5 adet patates2 adet tavuk göğsü250 gram mantar1 tatlı kaşığı tereyağı (patates püresi için)2 adet kırmızı kapya biber2 adet yeșil biber1 adet kuru soğan1,5 yemek kaşığı biber salçası1 adet domates1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Sebze Püreli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler Püre kısmı için; 3 adet büyük boy patates1 adet havuç1 adet kabak5 dal maydanoz200 ml sütTuz2 yemek kaşığı margarin Et sotesi için; 500 gram kuşbaşı et1 adet soğan2 diş sarımsak2 adet domates1 adet kırmızı kapya biber2 adet sivri yada çarliston biber6...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler Patates püresi için: 12 adet patates1 yemek kaşığı tereyağı400 ml sütTuz Tavuk sotesi için: 5 yemek kaşığı sıvı yağı400 gram kuş başı tavuk1 kırmızı biber1 adet yeşil biber1 adet soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 kahve kaşığı pulbiber1 kahve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Püreli Et Sote Tanımı İçin Gereçler 500 gram kuşbaşı dana eti1 adet soğan5 adet çeri domates2 diş sarımsakYarım çay bardağı sıvı yağTuz, kekik Püre için 3 adet patates1 çay bardağı süt1 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı karabiberTuz Püreli Et Sote Tanımı Yapılışı Çelik olan düdüklü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Güveçte Patates Püreli Et Sote Tanımı İçin Materyaller 3 adet patatesYarım kilo dana kuşbaşı7 adet biber2 3 domates1 adet soğan1 yemek kaşığı salça3 4 yemek kaşığı sütDilediğiniz baharatlar ve tuz Güveçte Patates Püreli Et Sote Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Etlerimi 1 saat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt