Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Salçalı Pirinç Pilavı (Kaz Etiyle)

Fırında Salçalı Pirinç Pilavı (Kaz Etiyle)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
firinda-salcali-pirinc-pilavi-kaz-etiyle.jpg

Fırında Salçalı Pirinç Pilavı (Kaz Etiyle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 buçuk su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı kaz suyu ve olağan su karışımı yahut yalnızca kaz suyu nasıl isterseniz (Siz tavukla yaparsanız tavuk suyu)
  • Yarım kuru soğan (Soğan küçükse 1 tane koyabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı konut üretimi menemen sosu (Yoksa koymayabilirsiniz de)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Fırında Salçalı Pirinç Pilavı (Kaz Etiyle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle pirincimizi yıkayıp, süzdürüyoruz. Daha sonra kaz etimizi (Veya tavuk etimizi) düdüklüye koyup haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Diğer tarafta bir tencereye soğanımızı küçük küçük doğruyoruz, 4 yemek kaşığı yağımızı ek edip kavuruyoruz (Kaz yahut tavuk suyunu da koyacağınız için burada az yağ kullanıyoruz, daha fazla koyarsanız pilavınız çok yağlı olur)
  3. Soğanlar biraz kavrulunca içine 2 yemek kaşığı menemen sosumuzu, 1 yemek kaşığı domates salçamızı ve 1 yemek kaşığı acı biber salçamızı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz,.
  4. Soğan ile salçalar biraz kavrulduktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ekliyoruz, 1 tatlı kaşığı karabiberimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, bunu bir mühlet karıştıra karıştıra sürdürün ki pirinçler de sosuyla ve baharatıyla birlikte kavrulsun,.
  5. Kavrulan salçalı pirincimizi bir borcama (Veya sizin uygun gördüğünüz bir fırın kabına) alıyoruz, üzerine 5 bardak haşladığımız kazın (Tavuğun) suyundan ek ediyoruz, tuzumuzu da ek edip şöyle bir karıştırıp düzeltiyoruz.
  6. Üzerine etlerimizi yerleştirip 200 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz (Pişme mühletleri fırından fırına farklılık gösterdiği için nezaret halinde olalım).
  7. Pişen pilavımızı biraz dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet, bal, şifa olsun ????
Fırında Salçalı Pirinç Pilavı (Kaz Etiyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt