Fırında Şark Yordamı Dolma Tanımı İçin Materyaller
- 20-22 adet biber
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet taze soğan
- 3 adet domates
- 3 iri diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı kaynamış sıcak su
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
Fırında Şark Adabı Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinci yarım saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin.
- Biberleri temizleyip yıkayın, büyük bir kabın içine su doldurun 2 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırın ve biberleri bu suda yarım saat bekletin (Hem lezzet açısından hemde biberin üzerindeki kalıntıların temizlenmesi için )
- Kuru soğan, taze soğan ve maydanozu yemeklik doğrayın, sarımsakları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın.
- Pirinci yıkayıp süzün, kabın içine alın, doğranmış zerzevatları salçaları, sarımsağı, zeytinyağını, yeteri kadar tuzunu ve baharatlarını hepsini bir hoş karıştırın.
- Biberleri bu iç materyalle doldurun ve uygun bir tepsiye yerleştirin.
- Kaynamış sıcak suyun içinde nar ekşisini ve bir çay kaşığı tuzu eritin,, bu suyu biberlerin üzerine dökün,.
- Evvelce ısıtılmış fırında 220 derecede pişirin, biberlerin üzeri biraz kızarınca fırından çıkarın, biberleri çatalla alt üst edin, tekrar fırına koyarak pişirmeye devam edin.
- Tekrar biberlerin üzeri kızarınca ya ve suyunu büsbütün çekinceye kadar bir saate yakın pişirin,, afiyetler olsun.