teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Sebze Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet soda
- 8-10 dal dereotu
- 10-12 dilim ezine peyniri
- 1 çay kaşığı fesleğen
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı paprika
Fırında Sebze Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabak ve patlıcan salatalık soyacağı ile ince ince şerit halinde kesilir. Kolay kesim için başından çatal ile tutabilirsiniz.
- Şeritleri sıra sıra bir tarafı kabak bir tarafı patlıcan olacak şekilde tepsiye diziyoruz.
- Üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürüp tuz gezdiriyoruz.
- İç malzemesi için ince ince kıyılan dereotu, yumurta, soda ve un mikser ile çırpılıp tepsideki kabak ve patlıcanların üzerine dökülür.
- Üzerine ince kutu gelinde kesilmiş ezine peynirleri eklenir ve fesleğen ekilir.
- 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.
- Fırından çıkınca rulo haline getirilir ve okumadı beklenir.
- Üzerine sarımsak, mayonez ve yoğurt ile yapılan karışık dökülür ve paprika zeytinyağında yakılarak üzerinde gezdirilir. Afiyet olsun!.