
Fırında Sebzeli Balık (Levrek) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet deniz levrek
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yaprak defne yaprağı
- Tuz, zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Fırında Sebzeli Balık (Levrek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar ????????????
- Öncelikle levreklerimizi temizleyip üzerine çaprazlamasına çizikler atıyoruz (ki daha güzel pişsin)
- Biraz tuz ve biraz yağ ile ovalayıp kenara alıyoruz.
- Sebzelerimizi ince ince doğrayıp baharat ve yağ ile harmanlıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine önce patatesleri sonra havuçlarımızı diziyoruz.
- Sarımsaklarımızı ikiye bölüp her balığın içine 1 sarımsak ve 1 defne yaprağı koyuyoruz. Ve yağlamış tuzlamış olduğumuz balıklarımızı sebzelerin üzerine diziyoruz.
- En son soğan halkalarımızı aralara serpiştiriyoruz (soğan halkalarını parmak kalınlığına yakın dilimleyelim ki yanmasınlar)
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırınımıza balıkları atıp 35 dakika pişiriyoruz.
- Fırınınızın özelliğine göre 180-200 derece arası değişim gösterebilir.
- Ben balığı genelde erişte ve bol yeşillikli salata ile servis ediyorum. Tercih size kalmış???? afiyet olsun ????.