Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Sebzeli Balık (Levrek)

Fırında Sebzeli Balık (Levrek)
0
41

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
firinda-sebzeli-balik-levrek.jpg

Fırında Sebzeli Balık (Levrek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet deniz levrek
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yaprak defne yaprağı
  • Tuz, zeytinyağı
Sebze sosu için:
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Fırında Sebzeli Balık (Levrek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar ????????????
  1. Öncelikle levreklerimizi temizleyip üzerine çaprazlamasına çizikler atıyoruz (ki daha güzel pişsin)
  2. Biraz tuz ve biraz yağ ile ovalayıp kenara alıyoruz.
  3. Sebzelerimizi ince ince doğrayıp baharat ve yağ ile harmanlıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine önce patatesleri sonra havuçlarımızı diziyoruz.
  4. Sarımsaklarımızı ikiye bölüp her balığın içine 1 sarımsak ve 1 defne yaprağı koyuyoruz. Ve yağlamış tuzlamış olduğumuz balıklarımızı sebzelerin üzerine diziyoruz.
  5. En son soğan halkalarımızı aralara serpiştiriyoruz (soğan halkalarını parmak kalınlığına yakın dilimleyelim ki yanmasınlar)
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırınımıza balıkları atıp 35 dakika pişiriyoruz.
  7. Fırınınızın özelliğine göre 180-200 derece arası değişim gösterebilir.
  8. Ben balığı genelde erişte ve bol yeşillikli salata ile servis ediyorum. Tercih size kalmış???? afiyet olsun ????.
Fırında Sebzeli Balık (Levrek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,326Kullanıcılar
verliaqwSon üye
Üst Alt