Fırında Sebzeli But Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 1 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 7 adet tavuk but
- Domates salçası, tuz, karabiber, kimyon
Fırında Sebzeli But Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar hanımlar beyler. Bu zamana kadar birçok yemek yaptım ama hiç tarif koymamıştım. Bu yemeği hanım temizlik yaparken yaptım. Ee hep yemekleri bayanlar yapacak değil ya bizim de yardımımız dokunsun.
- Önce patatesleri orta boyda küp küp doğruyoruz, sonra soğanları da aynı şekilde doğruyoruz.
- Son olarak kapya biberleri de resimlerde göründüğü gibi küçük boylarda doğrayıp fırın tepsimizin içine atıyoruz.
- Tepsiye atmış olduğumuz patates soğan ve kapya biberleri kendinize göre belirleyeceğiniz oranlarda tuz karabiber ve karabiber ile karıştırıp üzerine de yeterince zeytinyağını katıp karıştırıyoruz.
- Tavuk butlarını da resimde göründüğü gibi ayrı bir tarafta tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyona buluyoruz.
- Sonraki aşamada ise tavuk butlarını bıçak ile kesip fırın tepsimize yaydığımız sebze karışımının üzerlerine diziyoruz.
- Sonra domatesimizi de küp küp doğrayıp tepsimize koyuyoruz.
- Daha sonra bir yemek kaşığı domates salçasını bir buçuk bardağı(300 ml) suyun içine katıp karıştırıyoruz ve bu karışımı tepsimize döküyoruz.Tepsimiz hazır.
- 200 derecede 40 dk civarı pişirmenizi öneriyorum. Dereceye ve dk’yı siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.Bu benim ilk tarifim. Umarım beğenirsiniz.