Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Sebzeli Et Tandır

Fırında Sebzeli Et Tandır
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-sebzeli-et-tandir-10.jpg

Fırında Sebzeli Et Tandır Tanımı İçin Materyaller

  • 3 kesim böbrek yatağı (kuzunun en yumuşak yerlerinden
  • 5 orta uzunluk patates
  • 3 orta uzunluk havuç
  • 1 kase arpacık soğan
  • 10 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Karabiber ,tuz
  • Tane karabiber yoksa toz karabiber

Fırında Sebzeli Et Tandır Tanımı Yapılışı

  1. Biraz zeytinyağı tuz ve karabiberle etleri lezzetlendirelim.
  2. Patatesleri iri ve küp küp doğrayalım.
  3. Havuçları verev yada uzun doğrayalım.
  4. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyalım.
  5. Yeterlice kızdırılmış az zeytinyağı ek ettiğiniz tavada etleri renk alana kadar mühürleyelim  ve fırın tepsisine alalım.
  6. Tıpkı tavaya arpacık soğan ve sarımsakları ek edip renk alana kadar çevirelim.
  7. Üzerine patates ve havuçları ek edelim tuz ve tane karabiber ek edip 2-3 dakika çevirdikten sonra etlerin üzerine alalım.
  8. Fırın tepsisinin üzerini akıllı folyo yada yağlı pişirme kağıdı ile güzelce kapatalım.
  9. 230 derece evvelce ısıtılmış fırında etler yumuşayana kadar pişirelim.
  10. En son pişirme kağıdını alıp 15-20 dakikada üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  11. Soğutmadan servis yapalım.
Afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,340Kullanıcılar
cim_3444Son üye
Üst Alt