Fırında Sebzeli Et Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo kuzu kuşbaşı
- 1 paket bürüksel lahanası
- 3 tane orta uzunluk patates
- 2 tane orta uzunluk havuç
- 3 tane orta uzunluk soğan
- 1 baş sarımsak
- 4 kaşık zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
Fırında Sebzeli Et Tanımı Yapılışı
- Etleri 5 dk kadar kızgın tavada ve yüksek ateşte mühürleyelim.
- Zerzevatları dilediğimiz büyüklüklerde doğrayalım.
- Sebzelerle yağ ve baharatları harmanlayalım.
- Fırın tepsisinde alta sebzeler üste etler gelecek biçimde koyalım.
- Üzerini top yaparak suyla ıslattığımız iki tane yağlı kağıtla kapatalım.
- Kağıdı kenarlarından güzelce sıkıştırın ki kendi buharında pişsin.
- 200 derecede evvelden ısıtılmış fansız fırının orta rafında 1, 5 saat pişirelim.
Afiyet olsun ????????.