
Fırında Sebzeli Kanat Tanımı İçin Gereçler
- 2 kg kanat
- 4 adet küçük orta uzunluk patates
- 7-8 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 3 adet domates
- 1 er yemek kaşığı domates biber salçası
- Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber ,kimyon ,kekik
- Az ölçüde sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Kaya tuzu
- 1 er yemek kaşığı domates
- Biber salçası
- 1 bardak sıcak su
Fırında Sebzeli Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kanatları güzelce yıkayalım.
- Salçasını ,yoğurdunu ,baharatlarını ,tuzunu, sıvı yağını ,ezilmiş 1-2 diş sarımsağı harmanlayalım 10 dk terbiyelensin.
- Patateslerimizi yuvarlak biçimde keselim.
- Tepsimize dizelim sebzelerimizide sarımsaklarımızı en üstte sosladığımız kanatlarımızı dizelim.
- Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı sıcak suda karıştıralım. Yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Yağlı kağıdı ıslatalım üzerine örtelim hem kanatlarımız çabuk kızarır sebzelerimiz çiğ kalmamış olur.
- 200 derece ısıtılmış fırında 25dk pişirelim.
Fırında Sebzeli Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı