Fırında Sebzeli Köfte (Pratik Akşam Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram orta yağlı dana kıyma
- 5-6 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı köfte baharatı
- Patates, sivri biber, domates, soğan
- Kırmızı kapya biber bezelye (Dolabımızdaki hangi sebze varsa)
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 2, su bardağı sıcak su
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Fırında Sebzeli Köfte (Pratik Akşam Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanımızı rendeleyip suyunu sıkalım, sarımsağıda rendeleyip yoğurma kaba alalım. Kıymamızı yumurtayı galeta ununu ilave edelim. Baharatları da ekleyip, yoğuralım. Harcımız dolapta 2 saat dinlendirelim.
- Patateslerimizi elma dilimi şeklinde hazırlayıp tavaya aldığımız sıvı yağ içinde çok kızartmamak şartıyla patateslerimizi kızartalım kenara alalım (Buzluğumdaki bezelye kapya biberleri tercih ettim)
- Tavada çok az kızartıp, kenara alalım. Arpacık soğanları da aynı işlemi yapıp, sebzeler hazır.
- Dinlenen kıymamızı ceviz büyüklüğünde alıp, elimizle uzun oval şekli verelim tavaya az miktar sıvıya ekleyip, köftelerimizi az miktar kızartalım tavayı sallayarak köftelerin etrafı kızartıp, kenara alalım.
- Borcama sırasıyla patates, köfte dizelim. En son olarak soğan, bezelye, kapya biberlerimizi üzerine ekleyip, salçalı sosumuzu hazırlayıp, sıcak su içerisine salçamızı, sıvı yağ, baharat ekleyip, karıştıralım. Yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yemeğimizi pişirelim enfes servise hazırdır afiyet olsun .
Fırında Sebzeli Köfte (Pratik Akşam Yemeği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı