Fırında Sebzeli Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köfte için
- 400 gram dana kıyma
- 1 soğan rendesi
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kasığı galeta unu
- 3 – 4 kısım kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 fiske kimyon
- 7 adet kültür mantar
- 3 renkli paprika biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Sebzeli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle köfte için gereken bütün gereçleri bir yoğurma kabına koyup düzgünce yoğurun.
- Akabinde ölçü olarak bir yemek kaşığı kadar büyüklüğünde top top yuvarlayın.
- Bütün köfteleri bu hal bitirdikten sonra yarım saat buz dolabında dinlenmeye bırakın.
- Bu sırada mantarları ve biberleri küp küp doğrayın bir fırın kabına alın.
- Sos için gereken materyalleri bir hoş karıştırıp hazırlayın.
- Akabinde dinlenen köfteleri zerzevatları üzerine dizin.
- Son olarak hazırladığınız sosu köftelerin ve sebzelerin üstünden gezdirin.
- Evvelce ısıtılmış fırında 190 derecede fanlı ayarda üzeri kapalı bir biçimde 50 dakika pişirin.
- Fırını kapatınca üstünü açıp yemeği 10 dakika daha fırında bırakın. Afiyet olsun.