Fırında Sebzeli Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı beş türlü baharat
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- Ben buzluğa daha evvel koymuş olduğum köfteleri kullandım
Fırında Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Zerzevatları yuvarlak olacak halde doğrayalım.
- Fırın kabına yağdı kâğıdı serelim.
- Zerzevatları ve köfteleri sırasıyla dizelim.
- Daha sonra baharatları, salçayı sıvı yağ ve suyu yeterlice karıştıralım ve hazırladığımız köfteli sebzelerin üzerine dökelim.
- 180 derece fırında 35 dk pişirilelim.