Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Sebzeli Kuşbaşı Yemeği

Fırında Sebzeli Kuşbaşı Yemeği

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Fırında Sebzeli Kuşbaşı Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500/600 gr kuşbaşı et ( az yağlı)
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 2 adet iri uzunluk soğan
  • 1 adet mor soğan ????
  • 2 adet iri patates
  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ????
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ????
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı ucu ile fesleğen
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yağlı kağıt
  • Alüminyum folyo

Fırında Sebzeli Kuşbaşı Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Selamın aleyküm hanımlar uzun bir mühlet sonra denenmiş hoş tariflerim ile geldim. ???? dilerseniz nefis mi nefis lokum üzere pişecek olan ana yemek tanımımıza çabucak geçelim????️
  1. Öncelikle geniş olan tenceremizi ocağımıza alalım ve yağ eklemeden evvel tenceremizin düzgünce ısınmasını bekleyelim.
  2. Daha sonra zeytinyağ ekleyerek yüksek ateşte kuşbaşı etlerimizi ekleyerek karıştıralım, et suyunu salıp tekrar tamamını çekene kadar pişirelim.
  3. İlk etapta kapağı kapatalım et sulandıktan sonra kapağı kapatmayarak etin suyunu çekmesini sağlayalım.
  4. Et tenceremizi yüksek ateşte olmasına dikkat edelim.
  5. Sonra etlerimizi bir tabağa alalım.
  6. Et tavası içine tereyağ ekleyelim ve küp küp doğranmış olan zerzevatları sırasıyla öncelikle soğan ve sonrasında hepsini ekleyerek kavuralım.
  7. Bir bardağa salçayı alalım ılık su ile sıvı hale getirerek sebzelerimizin üzerine gezdirelim.
  8. Damak zevkinize nazaran baharatlar ekleyebilirsiniz.
  9. Ben knor et yemekleri için olan baharat çeşnisini kullanıyorum lakin ek baharat olarak fesleğen, karabiber, kırmızı toz biber baharatlarımı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  10. Son olarak tuzu da ekleyip karıştıralım.
  11. Yemeğimizi geniş ve derin bir fırın kabına alalım.
  12. 3-4 diş soyulmuş sarımsağı da yemeğimize ek ederek üzerine ıslatılıp sıkılmış 1 adet yağlı kağıt üstünü örtecek halde kapatılır.
  13. Önceden ısıtılmış 200° fırının alttan ikinci rafında 1 saat pişirilir.
  14. Sonra fırından çıkarılır yemek karıştıralım. Tadını ve suyunu denetim ettikten sonra gerek duyulursa su ekleyelim, etler yumuşak olmadıysa 30-40 dk ortası birebir formda denetimli olarak pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????️????
Not: fırınınıza nazaran pişme mühleti değişebilir saat olarak pişme müddeti uzayabilir yahut kısalabilir denetimli olarak pişirmeye ihtimam gösterelim ???? afiyet şifa olsun.

Fırında Sebzeli Kuşbaşı Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo kuşbaşı dana eti2 adet havuç1,5 su bardağı bezelye3 adet patates2 adet soğanTuzSıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçasıPulbiberKarabiber1.5 su bardağı et suyu Fırında Sebzeli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Kuşbaşı Yemeği (Sofranıza Yakışacak Nefis Sebzeli) Tarifi İçin Malzemeler 400 gram kuşbaşı et2 adet kuru soğan ortaboy2 adet havuç2 adet köy biberi6 diş sarımsak3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı salça1 çay kaşığı tuz3.5 su bardağı kaynar su biraz daha sulu isderseniz su oranını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Fırında Lokum Üzere Patatesli Kuşbaşı Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1.500 gram dana kuşbaşı (Dananın kol kısmından kullandım ben)3 adet kalın orta uzunluk havuç2 adet iri uzunluk soğan15 adet minik patates3 yemek kaşığı zeytinyağı1 dolu yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı domates salçası1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Güveçte Enfes Başemal Soslu Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Gereçler Yarım kg dana kuşbaşı1 orta uzunluk havuç2 adet sivri biber2 adet orta uzunluk patates3 adet domates1 adet soğan1 yemek kaşığı salça1.5 yemek kaşığı tereyağ1-2 yemek kaşığı zeytinyağTuzKarabiber, pul biber, kekikYaklaşık 1.5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Sebzeli Kuzu Kuşbaşı Tanımı İçin Materyaller 250 gram kuzu kuşbaşı6-7 adet çeri domates ( çeri yoksa 1 adet orta uzunluk domates)6-7 arpacık soğan1 diş sarımsak2 adet yeşil biber2 yemek kaşığı tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı salçaYarım su bardağı suTuzKarabiberPul biber ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt