teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy levrek (Kişi başı 1 adet)
- 3 adet patates
- 3 büyük kuru soğan
- 4 tane domates
- 5-6 yeşil biber
- 1 tane limon
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 5 adet defne yaprağı
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırına koyacağımız tepsiyi yağlayalım. Soğanları halka halka doğrayıp dizelim.
- Patatesleride aynı şekilde doğrayıp dizelim (Biraz ince olsun patatesler)
- Biraz yağ dökelim sonra Balıkları koyalım. Sarımsakları rendeleyip salçayla yağla biraz sulandırıp.
- Balıkların içine sürelim. Balıkların arasına defne yaprağı ve ince dilimlenmiş limonlardan koyalım.
- Domatesleri dörde bölüp dizelim. Aralarına biberleri aynı şekilde koyalım.
- Kalan domatesli sarımsaklı sosu balıkların üzerine sürelim ve kalan zeytin yağını ve tuzunu da atıp fırına verelim.
- Ben hepsini koyduktan sonra tepsinin üzerine yağlı kağıt serdim. Afiyet olsun çok nefis bir balık oluyor tadı damağınızda kalacak????