Fırında Sebzeli Mezgit yapılışı
resimli Fırında Sebzeli Mezgit tarifi
Fırında Sebzeli Mezgit nasıl yapılır
Fırında Sebzeli Mezgit Tarifi Resimli
imagesfirindasebzelimezgittarifiresimli5ad459322d332
Malzemeler
1 adet mezgit fileto 4 adet patates 250 gr bezelye 4 kaşık limon suyu 250 gr krema 2 adet yumurta 1 cay kaşığı zencefil 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 1 fincan sıvı yağ
Yemeğin Yapılışı
Patatesleri soyup irice yuvarlak dilimler halinde doğrayalım Bezelyeleri ayıklayıp tuzlu suda haşlayalım Ayrı bir kapta patatesleri tuzlu suda haşlayıp, soğuk suda soğutalım Mezgit filetosunu tuz, karabiber serperek 20 dakika dinlendirelim Krema, yumurta, hardal, limon suyu ve zencefili bir kapta karıştıralım Isıya dayanıklı bir servis kabının icini sıvıyağ ile hafifce yağlayalım Her sırayı tuzlamak koşuluyla en altta iki sıra patates diliınlerini dizelim, uzerine balık dilimlerini sonra bezelyeyi yerleştirelim En uste kremalı karışımı dokerek 180 dereceli ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim Piştikten sonra fırından cıkarıp servis yapalım
resimli Fırında Sebzeli Mezgit tarifi
Fırında Sebzeli Mezgit nasıl yapılır
Fırında Sebzeli Mezgit Tarifi Resimli
imagesfirindasebzelimezgittarifiresimli5ad459322d332
Malzemeler
1 adet mezgit fileto 4 adet patates 250 gr bezelye 4 kaşık limon suyu 250 gr krema 2 adet yumurta 1 cay kaşığı zencefil 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 1 fincan sıvı yağ
Yemeğin Yapılışı
Patatesleri soyup irice yuvarlak dilimler halinde doğrayalım Bezelyeleri ayıklayıp tuzlu suda haşlayalım Ayrı bir kapta patatesleri tuzlu suda haşlayıp, soğuk suda soğutalım Mezgit filetosunu tuz, karabiber serperek 20 dakika dinlendirelim Krema, yumurta, hardal, limon suyu ve zencefili bir kapta karıştıralım Isıya dayanıklı bir servis kabının icini sıvıyağ ile hafifce yağlayalım Her sırayı tuzlamak koşuluyla en altta iki sıra patates diliınlerini dizelim, uzerine balık dilimlerini sonra bezelyeyi yerleştirelim En uste kremalı karışımı dokerek 180 dereceli ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim Piştikten sonra fırından cıkarıp servis yapalım