Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi İçin
- 750 gram yağsız kıyma
- 1 büyük soğan
- 6 diş sarımsak
- 1 avuç maydanoz
- 1 büyük yumurta/ 2 küçük yumurta
- Galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 5 adet patates
- 1-2 adet kapya biber
- 4-5 adet yeşil biber
- 1 kase arpacık soğan
- 1 kase konserve bezelye
- 4-5 adet havuç
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Zeytinyağı
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet ıslatılmış fırın kağıdı
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel köfteyi hazırlayıp buzdolabına koyalım. Soğanı, sarımsağı, maydanozu blendrdan geçirelim ve bir kaba koyup kıyma, yumurta, galeta unu ve baharatlarla birlikte yoğuralım. Dolapta 25-30 dakika bekletelim.
- Daha sonra zerzevatları hazırlayalım. Patatesi ve havucu eşit büyüklükte doğrayalım. Arpacık soğanı soyalım. Bezelyeyi ekleyelim. Kapya biberi ve yeşil biberi irice doğrayalım. Baharatlarını ve yağını ekleyip karıştıralım.
- Evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık yarım saat pişirelim. Daha sonra dolaptan çıkardığımız köfteye ceviz büyüklüğünde hal verelim. Bir kasede de domates salçası ve sıcak suyu karıştıralım. Fırından tepsiyi çıkarıp köfteleri dizelim.
- Üzerine sostan dökelim. Islatılmış fırın kağıdı ile üzerini kapatıp 40-45 dakika pişirelim. Daha sonra üzerinden kağıdı alıp 10-15 dakika daha pişirip servis edelim.