
Fırında Sebzeli Mücver (Yağsız) Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane kabak
- 1 tane orta uzunluk patates
- 1 tane havuç
- 2 adet yumurta
- 5 kaşık kadar un
- 1 tane taze soğan
- Biraz dere otu
- Bir tutam maydonoz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Fırında Sebzeli Mücver (Yağsız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabak, havuç ve patatesler soyularak rendelenir. Kabak ve patateslerin suyu sıkılır.
- Maydanoz, soğan ve dere otu ince ince kıyılır.
- Bir kasenin içine kabak, patates, havuç, kıyılan yeşillikler, yumurta, sıvı yağ ve tuz atılarak karıştırılır.
- Son olarak un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır. (cıvık olduğunu hissederseniz un ile katılaştırın).
- Tepsiye yağlı kağıt serilerek 1 yemek kaşığı karışımdan alınır ve tepsiye dökülür.
- Yuvarlak form verilmeye çalışılır.
- Tüm karışım bitene kadar yapılır.
- Evvelden ısıtılan 180 derece fırında 30 dakika kadar altı ve üstü biraz kızarana kadar pişirilir.
- Dereotlu yoğurt ile servis edilir. Afiyet olsun ????.