elektronikci
FD Üye
Fırında Sebzeli Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 parça somon balığı
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet brokoli
- 5 dış sarımsak
- 1 tane portakal
- 1 tane limon
- 4 adet defne yaprağı
- 1 tutam biberiye
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Fırında Sebzeli Somon Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sosun için rahat gitmesi için somon balığına kürdan yardımı ile delikler yapıyoruz ve üzerine portakal suyu, limon suyu, tuz, karabiber ,biberiye ve zeytinyağı ile lezzetlendiriyoruz. Bu şekilde 1 saat buzdolabında beklerse lezzetli oluyor.
- Bu arada sebzeleri hazırlıyoruz. Patatesi orta kup şeklinde doğuruyoruz. Havuç ince halka şeklinde ve brokoli büyük olmayacak şekilde bölüşüp sarımsak tuz ve az zeytinyağı ile birlikte karıştırma kabında güzelce karıştırın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip sebzeleri üstüne dökelim. Üzerine somon dilimlerini koyup limon ve portakal parçalarını baliğimizin üstüne süsleyin.
- Üstüne yağlı kağıt ıslatıp kapatalım ve fırına 35-40 dakikada pişirelim sıcak servis edelim.
Fırında Sebzeli Somon Balığı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı