Fırında Sebzeli Tavuk Şiş (Lokum Üzere Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk göğsü kuşbaşı
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet patates
- Çeri domates
- 1 /2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yeteri kadar tuz
Fırında Sebzeli Tavuk Şiş (Lokum Üzere Yumuşacık) Tanımı Yapılışı
- Yumuşacık lokum üzere mangal tadında tavuk şiş tanımı. Pratik ve şahane bir lezzet. Enfes sosuyla kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
- Tanımımız için tavuğumuzu kuşbaşı doğrayıp yıkayalım. Ben göğüs kullandım dileyen tavuk but kullanabilir.
- Patates ve biberleri küpler halinde doğrayalım.
- Sosumuz için karıştırma kabına yağı, yoğurdu, salçayı, ezilmiş sarımsağı, baharatları ve tuzu ek edelim.
- Tavuğu ve patatesi ek edip düzgünce karıştıralım.
- Üzerini streçle kapatıp dolaba koyalım. 1-2 saat dinlendirelim. Vakti olmayan çabucak de yapabilir. Fakat bu formda lokum üzere yumuşacık oluyor.
- Çöp şişlerimize 2 tavuk, 1 patates, 1 yeşil biber, 1 kırmızı biber biçiminde takalım. İki ucuna çeri domates takalım.
- Fırın tepsisine dizelim. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim.
- Fırında sebzeli tavuk şiş servise hazır. Deneyenlere afiyet olsun. ????????.