Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo tavuk
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet kapya biber
- 3-4 adet çarliston biber
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 su bardağı su
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ben tavaya az yağ koyup tavukları üstlü altlı biraz kızarttım. Tavukları borcama koyalım.
- Geniş bir kaba zerzevatları doğrayalım. Baharatlarını atıp harmanlayalım.
- Zerzevatları borcama koyalım öteki taraftan salçayı bir kaba alıp su ekleyip salçayı ezelim. Sebzelerin üzerine dökelim.
- Tepsinin üzerine alüminyum folyo ile kapatıp pişirelim (Ben yağlı kağıt kapattım) 200 derecede 1 saat pişirelim.