Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket tavuk göğsü (2 parça)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Karabiber
- Tozbiber
- Tuz
- 1 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- Süt
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kremalı tadında nefis bir tavuk yemeği, kesinlikle deneyin derim ????.
- Evvel tavuk etimizi kuşbaşı biçiminde doğrayalım.
- Üzerine sıvı yağ, süt, rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım ve enaz 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra süzelim ve pişireceğimiz borcama alalım.
- Öteki tarafta sıvı yağını bir tavaya alıp üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip kavuralım, kavrulduktan sonra bir yemek kaşığı unu ekleyip karıştırarak biraz daha kavuralım.
- Daha sonra üzerine sütümüzü yavaş yavaş dökelim, burada kıvamı sizin dileğinize kalmış, ben yaklaşık bir su bardağı kadar süt kullandım, yeterlice karıştıralım ve bir iki dk. özdeştirelim.
- Pişen sebzeli sosumuzu tavuk etimizin üzerine dökelim, karıştıralım ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Pişmesine yakın çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve tekrar fırına sürelim peynirimizin de kızarınca fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.