elektronikci
FD Üye
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 5-6 havuç
- 50 gram brokoli
- 1 tatlı kaşığı pul biber, tuz, karabiber ve kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğu güzelce yıkayın ve isteğe nazaran üzerindeki deriyi alın ben aldım çocuklar hiç sevmiyor lakin derisi farklı lezzet veriyor bütün yağı üzerindeki deride.
- Bir kaba bütün baharatları, yağı, yoğurdu koyun ve karıştırın.
- Daha sonra sosumuzu tavuğun her yerine sürün ve fırın poşetine koyup ağzını bağlayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
- 250 derece evvelce ısıttığımız fırına bırakın poşetin üstünü bir kaç küçük delik açın fırın torbanız şişmesin ve pişmeye yakın tavuğu fırından çıkarıp fırın poşetinden çıkartın ve güzelce yıkadığımız doğradığımız zerzevatları yanlarına dizip tavuğun sosundan da sebzelerin üzerinden gezdirin.
- Tekrar fırına verin sebzelerimizde pişmişse tavuk kızarınca servise hazır şimdiden afiyet olsun ????????????
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı