bilgisayarci
FD Üye
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tüm tavuk
- 3 orta uzunluk patates
- 4 adet havuç
- 1 orta uzunluk soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 ,5 yemek kaşığı salça
- 3-4 diş sarımsak
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Parçalayıp yıkadığımız tavukları doğradığımız patates ve havuçları harmanlıyacağımız bir kaba koyarak soğan sarımsak ve yeşil biber hariç öteki tüm gereçlerimizi ekleyerek tavuğumuzu karıştırıyoruz şayet vaktiniz varsa bir iki saat buzdolabında dinlendirirsek daha düzgün olur vaktimiz yoksa hemende pişirebiliriz.
- Pişiriceğimiz tepsiye sebzeli tavuğumuzu döküyoruz.
- Üzerine yuvarlak doğradığımız soğanları yeşil biber ve sarımsakları diziyoruz birazda su ekleyip fırınımızın fansız ayarında 40-45 dakika pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.