Fırında Soğan Ve Tavuk (Besni Tenekesi) Tarifi İcin Malzemeler
*910 adet tavuk but
*3 adet domates
*78 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı salca
*45 diş sarımsak
*Yarım kase zeytin yağı
*Birer cay kaşığı kuru nane, kekik, cok az karabiber, tuz
Fırında Soğan Ve Tavuk (Besni Tenekesi) Tarifi Yapılışı Besni de her yer de yapılan cok pratik yoresel bir lezzet genelde taş fırınlarda tenekede yapıldığı icin ismini de teneke koymuşlar sabah kahvaltısına soğansız da yapılabiliyor et veya tavuksuz oluyor tabi tavuk yerine kuşbaşı et de koyulabilir Yeşil biber de yanına pişiriliyor Enfes oluyor gecelim tarife
Oncelikle soğanları soyup biraz kalın bir şekilde ne cok ince ne cok kalın olacak şekilde dilimliyoruz
Yağlı kağıt serili tepsiye dilimlediğimiz soğanları dizelim Domatesleri de dilimleyip dizelim
Sarımsakları soyup bir kac parcaya bolup tepsiye ekleyelim Zeytin yağı, salca, tuz, kuru nane, kekik, karabiber, cok az su bir kaseye alıp karıştıralım
Tavuk butlarını bıcakla acıp hazırladığımız sosa batırıp tepsiye dizelim, biberleri isterseniz doğrayıp tepsiye de dize bilirsiniz
Borcama koyup da fırının altına atabilirsiniz ama 20 dakika sonra cıkaralım Kalan sosu tepsiye gezdirelim 180 derecede 45 dakika pişirelim Afiyet olsun
*910 adet tavuk but
*3 adet domates
*78 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı salca
*45 diş sarımsak
*Yarım kase zeytin yağı
*Birer cay kaşığı kuru nane, kekik, cok az karabiber, tuz
Fırında Soğan Ve Tavuk (Besni Tenekesi) Tarifi Yapılışı Besni de her yer de yapılan cok pratik yoresel bir lezzet genelde taş fırınlarda tenekede yapıldığı icin ismini de teneke koymuşlar sabah kahvaltısına soğansız da yapılabiliyor et veya tavuksuz oluyor tabi tavuk yerine kuşbaşı et de koyulabilir Yeşil biber de yanına pişiriliyor Enfes oluyor gecelim tarife
Oncelikle soğanları soyup biraz kalın bir şekilde ne cok ince ne cok kalın olacak şekilde dilimliyoruz
Yağlı kağıt serili tepsiye dilimlediğimiz soğanları dizelim Domatesleri de dilimleyip dizelim
Sarımsakları soyup bir kac parcaya bolup tepsiye ekleyelim Zeytin yağı, salca, tuz, kuru nane, kekik, karabiber, cok az su bir kaseye alıp karıştıralım
Tavuk butlarını bıcakla acıp hazırladığımız sosa batırıp tepsiye dizelim, biberleri isterseniz doğrayıp tepsiye de dize bilirsiniz
Borcama koyup da fırının altına atabilirsiniz ama 20 dakika sonra cıkaralım Kalan sosu tepsiye gezdirelim 180 derecede 45 dakika pişirelim Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.