Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Soğanlı Tavuklu Pilav

Fırında Soğanlı Tavuklu Pilav
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-soganli-tavuklu-pilav-3.jpg

Fırında Soğanlı Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet tavuk baget
  • Haşlamak için; 2 litre su
  • 5-6 adet orta uzunluk soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • Tuz, karabiber

Fırında Soğanlı Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Yıkadığımız tavukları tencereye alarak üzerine su ekleyip haşlamaya bırakalım.
  2. Kabuklarını soyduğumuz soğanları küçük küçük doğrayalım.
  3. Tencereye sıvı yağını döküp üzerine küçük doğradığımız soğanlarıda ekleyerek orta ateşte karamelize olana kadar kavuralım.
  4. Rengi dönen soğanların üzerine yıkadığımız pirinçleri ekleyelim 5 dk kadar kavuralım.
  5. Son olarak tuzunu, karabiberini ve didiklenmiş tavuk parçalarınıda ekleyip ocağı kapatalım.
  6. Dikdörtgen borcama dökelim üzerine haşladığımız tavuklardan kalan suyu ekleyelim, birazda sıcak su ekleyelim. (ölçü kullanmıyorum üzerini geçecek biçimde su olursa yetiyor).
  7. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun????.
 
858,496Konular
982,180Mesajlar
30,117Kullanıcılar
alisahn46Son üye
Üst Alt