![firinda-soganli-tavuklu-pilav-3.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/02/firinda-soganli-tavuklu-pilav-3.jpg)
Fırında Soğanlı Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet tavuk baget
- Haşlamak için; 2 litre su
- 5-6 adet orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı pirinç
- Tuz, karabiber
Fırında Soğanlı Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı
- Yıkadığımız tavukları tencereye alarak üzerine su ekleyip haşlamaya bırakalım.
- Kabuklarını soyduğumuz soğanları küçük küçük doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağını döküp üzerine küçük doğradığımız soğanlarıda ekleyerek orta ateşte karamelize olana kadar kavuralım.
- Rengi dönen soğanların üzerine yıkadığımız pirinçleri ekleyelim 5 dk kadar kavuralım.
- Son olarak tuzunu, karabiberini ve didiklenmiş tavuk parçalarınıda ekleyip ocağı kapatalım.
- Dikdörtgen borcama dökelim üzerine haşladığımız tavuklardan kalan suyu ekleyelim, birazda sıcak su ekleyelim. (ölçü kullanmıyorum üzerini geçecek biçimde su olursa yetiyor).
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.