![firinda-somon-dereotlu-sos-4.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/27/firinda-somon-dereotlu-sos-4.jpg)
Fırında Somon - Dereotlu Sos Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 kilo somon
- Yarım limon
- Defne yaprağı
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dış sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 250 ml süt
- 1 tutam dereotu
- 1 fiske tuz ve karabiber
Fırında Somon - Dereotlu Sos Tanımı Yapılışı
- Somonlar tuzlanır, karabiberlerin ve yağlanır tepsiye dizilir.
- Üzerlerine defne yaprağı, dilim limon konur.
- 190 °derece evvelden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.
- Sosun yapılışı; tereyağında, ezilmiş sarımsak biraz kavrulur ve un eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Süt eklenir ve tuz, karabiberle çeşnilendirilir.
- Kaynayınca ocak kapatılır ve kıyılmış dereotu eklenir.
- Fırından çıkan somonlar sos ile buluşur.
Deneyin lütfen pişman olmayacaksınız