
Fırında Somon Fileto Tanımı İçin Materyaller
- 4 kesim derisiz somon fileto (Toplam 500 gr)
- 400 gram bebek ıspanak
- 250 ml sıvı krema
- 100 gram ekşi krema yahut krem peynir
- 100 gram file badem
- 1 adet soğan, yemeklik doğranmış
- 1 diş sarımsak, rendelenmiş
- 3 tatlı kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, karabiber
Fırında Somon Fileto Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın kabını yağlayın.
- Ispanağı yıkayıp durulayın.
- Büyük bir tencerede tereyağını ve sıvı yağı ısıtıp bademleri hafif renkleri dönene kadar kavurun.
- Soğan ve sarımsağı ek edin ve soteleyin.
- Sıvı krema, krem peynir yahut ekşi krema ve hardalı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Artık ıspanağı ek edin.
- Ispanağın daha çabuk sönmesi için 1-2 dakika tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye devam edin.
- Kapağını açıp yeterlice karıştırdıktan sonra tekrar kapağı kapalı 1-2 dakika daha pişirin.
- Ispanağı fırın kabına aktarıp, yayın.
- Üzerine somon filetoları yerleştirin.
- Somonların üzerlerine limon suyu döküp, tuz ve karabiber serpin.
- Evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.