teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Somon Tanımı İçin Malzemeler
5-10 dilim ortası somon için :
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
Fırında Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını tavada eritin.
- Derin bir kapta öteki gereçleri de ekleyerek uygunca karıştırın.
- Balıkları sosun içinde harmanladıktan sonra ağzını kapatarak buzdolabında 1 saat bekletin.
- 1 saatin sonunda evvelce ısıtılmış 180 derece fırında fanlı ayarda 15 dk pişirin. İşte bu kadar. Afiyet olsun ????.