Fırında Soslu Çupra Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet büyük çupra
- 2 adet limon
- 2 adet havuç
- 2 adet kırmızı soğan
- 3 adet patates
- 8-10 adet arpacık soğan
- 2 adet defne yaprağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 diş sarımsak
- Kekik, zerdeçal, tuz, kırmızı biber, kara biber
Fırında Soslu Çupra Tanımı Yapılışı
- Patates, havuç, limon, domates ve kırmızı soğanları halka biçiminde keselim.
- Zerzevatları tepsiye dizelim, üzerine balıkları yerleştirelim.
- Arpacık soğanları ekleyelim, sos gereçlerini karıştırıp balıkların ve sebzelerin üzerine gezdirelim.
- Balıkların içine defne yaprağı koyalım. 200 derece fırında balık ve sebzeler kızarana kadar pişirelim.