elektronikci
FD Üye
Fırında Soslu Kalçalı Tavuk Budu Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kalçalı tavuk budu
- 2-3 adet patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet küçük kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1.5 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1.5 çay kaşığı kekik
- 1.5 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Fırında Soslu Kalçalı Tavuk Budu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklar yıkanıp üzerini çizik atalım.
- Marinesi için; tüm materyallerini rondoya koyalım rondo dan geçirelim.
- Tavukların üzerine döküp güzelce harmanlayalım.
- Başka bir borcama dizelim.
- Kalan sosu da doğranmış patatesleri koyup harmanlayalım.
- Tavukların yanına koyup üzerini streçleyelim.
- Buzdolabında 2-3 saat kesinlikle dinlenecek.
- Dinlendikten sonra streçi atalım.
- Pişirme kağıdını ıslatıp sıkalım tavukların üzerini kapatalım.
- 220 derece fırına koyalım 35-40 dk o denli pişecek daha sonra üzerindeki kağıdı atın ve açık formda üzeri kızarana kadar pişecek yarım saat daha pişsin ve servise hazır afiyet olsun
Fırında Soslu Kalçalı Tavuk Budu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı