Fırında Soslu Karnabahar (Çok Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tuz (tepeleme olmasın)
- Sarımsak tozu (isteğe bağlı)
Fırında Soslu Karnabahar (Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yıkanmış,bölünmüş karnabahar ve dilimlenmiş havuç 15 dakika kadar haşlanır.
- Sos materyalleri karıştırılır.
- Küçük doğranmış patates,piyazlık doğranmış soğan ve haşlanmış karnabahar ve havuç sosa bulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konulur ve evvelden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırında Soslu Karnabahar (Çok Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı