![firinda-soslu-karnabahar-9.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/24/firinda-soslu-karnabahar-9.jpg)
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 2 adet patates
- 2 adet kuru soğan yada bir kase arpacık soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı
- Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek ayırıp sıcak suda biraz haşlayalım.
- Patatesleri küp küp doğrayalım.
- Birebir biçimde kuru soğanı da julyen doğrayalım.
- Başka geniş bir kapta sos için bütün gereçleri karıştırıp zerzevatları içine dökelim ve yeterlice soslayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş bir borcama ya da tepsiye hepsini dizip, kalan sosu da üzerine gezdirelim ve evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine ince ince kıyılmış maydanoz da ekleyip, sarımsaklı yoğurt ya da limon sıkarak servis edebilirsiniz.